Vele mooie nieuwe titels deze week. de titels van Saga komen as. zaterdag 22 april binnen.

 

De kuil

Bekijk in de webshop

Om het tragische verlies van hun zoontje te verwerken, gooit het echtpaar Kuylder het over een andere boeg, ze betrekken een oude familiewoning in het bos en maken een nieuwe start. Maar dan begint de ellende pas echt.  Erik Kriek situeert dit spannende verhaal nu eens niet in de donkere bossen van Noord Amerika (In the Pines), noch in de koude heuvels van middeleeuws IJsland (De balling) maar gewoon bij ons op de Veluwe.

 

mangawinkel

Lamia
De rivier van het verleden 2

Bekijk in de webshop

De jonge Linn steelt een Egyptisch medaillon van onschatbare waarde van de gewelddadige Argonovitch. Op het medaillon wordt de mysterieuze (en tot dusver onbekende) godheid Aton vernoemd. Terwijl Linn aan de woede van Argonovitch probeert te ontkomen belandt ze plots in het middeleeuwse Parijs. Maar er klopt iets niet. Hoewel de tijd en plaats juist zijn lijkt er zich een alternatieve geschiedenis af te spelen. De rivieren van het verleden is een compleet verhaal in 2 delen, geschreven door Stephen Desberg (De engelen van Auschwitz) en wonderschoon getekend door Yannick Corboz (Moordenaar op maat, De Verhoeven Brigade).

 

mangawinkel

Saint Exupéry

Bekijk in de webshop

Wie was Antoine de Saint-Exupéry, de schrijver van 'De kleine prins' en gedreven vliegenier? Lees het deze helder geschreven biografie door Bernard Chabbert en geïllustreerd door Romain Hugault.

Een van de meest gelezen boeken ter wereld is ‘De kleine prins’, waarvan inmiddels zo’n 200 miljoen exemplaren zijn verkocht. De auteur, Antoine de Saint-Exupéry, bijgenaamd Saint-Ex, was een paradoxaal persoon: iedereen kent zijn naam, weet dat hij een van de vliegeniers was van de legendarische Aeropostale, en dat hij in oorlogstijd stierf tijdens de vlucht... Maar deze atypische kerel leefde vooral een kort, buitengewoon en verrassend bestaan van 44 jaar waarin hij genoeg meemaakte om tien representatieve romans van de 20e eeuw te schrijven. En over het laatste gaat dit boek, geschreven door Bernard Chabbert, journalist-piloot, zoon van een andere Aeropostale vliegenier. Deze biografie is tevens voorzien van prachtige illustraties getekend door Romain Hugault, naast tekenaar tevens een gedreven piloot.

 

stripboekwinkel de noorman

De Technovaders Integraal 2

Bekijk in de webshop

Dit zijn de lotgevallen van een jongen die graag Technovader wil worden om het melkwegstelsel te bevrijden van zijn technologische juk. Albino is een eerlijke, wat ­naïeve ­jongen die cybergames ­ontwerpt met het doel zijn medemensen aan het dromen te zetten. ­Geconfronteerd met de duistere kanten van de menselijke ziel, zal hij zijn idealen moeten opgeven om zich een weg te banen door de geheime krochten van de macht. De Technovaders is Alejandro Jodorowsky (De Incal) en Zoran Janjetov (Centaurus, Europa) op hun best! Deze integrale editie bundelt deel 5 t/m 8. Dit album heeft een fraaie stofomslag.

 

Het voorvaderlijk erfgoed

Bekijk in de webshop

Een nieuwe sciencefictionreeks van Nolane, de scenarist van Wunderwaffen 1939, Himmler stuurt een archeologische missie van de Ahnenerbe uit naar Irak. Deze expeditie, onder leiding van SS-officier Saxhäuser, moet contact zoeken met de plaatselijke bevolking en de komst van een nieuwe wereldorde voorbereiden. Maar Saxhäuser gaat een geweldige ontdekking doen die de loop van het komende conflict kan bepalen en zijn eigen leven op verontrustende wijze zal omgooien

 

Stuka De kanonnenvogel

Bekijk in de webshop

Een gloednieuwe, historische reeks over vliegtuigen. Met de Ju 87 Stuka komt de dood vanaf 1939 uit de lucht gevallen, gekend om zijn angstwekkende sirene en zijn dodelijk nauwkeurige bommen. De ultieme versie van de Stuka, aan het Oostfront, is de Ju 87G antitank, die zijn genadeloze kanonnen inzet tegen de Sovjets. De naam Hans-Ulrich Rudel is onlosmakelijk verbonden met dit vliegtuig. Rudel is de meest gedecoreerde Duitse soldaat van de oorlog en het is Stalin zelf die een prijs op zijn hoofd zet. De geallieerden weigeren deze overtuigde nazi aan hem over te leveren, want hij is ook een voorbeeldig strijder, die veel respect geniet van zijn tegenstander. Dit complete verhaal is geïnspireerd op de wapenfeiten van deze held met een duistere zijde

 

Adal de bastaard - sc

Bekijk in de webshop

Spin-off van de legendarische reeks van Jodorowsky en Gimenez! Algoma kreunt onder de vele raids van plunderaars die het hebben gemunt op de Epifyt-voorraad van de planeet. Een van de verdedigers van de planeet is Adal, de bastaard, maar hij gebruikt daarbij zo veel geweld dat de Meta-Bewaaksters hem willen doden. Hij heeft echter gezworen dat hij zijn vader, de Meta-Baron, zal doden en ontsnapt dus uit de klauwen van de Meta-Bewaaksters. De volgende bestemming de planeet Marmola.

 

Terug naar Crozenc
Onthoofde Arenden 29

Bekijk in de webshop

Het voorlaatste deel van dit schitterende middeleeuwse epos over Sigwald van Crozenc en zijn zus Mahaut Mei 1274. Sigwald en Gisella leiden nu al twee jaar een vredig leven op het platteland nabij San Gimignano. Maar de jonge ridder kan maar niet wennen aan dat nieuwe leven, en hoort in zich de roep van de wapens en het avontuur weerklinken komt die van het kasteel van Crozenc, waar zijn zus Mahaut een onstuimige verhouding heeft met Jocelin, een jonge kolensjouwer? Of van de strijd tussen de Welfen en de Ghibellijnen, twee rivaliserende facties, die de streek rond San Gimignano teisteren?

 

Zakariel - sc

Bekijk in de webshop

De slag bij Ares, waarin rechter Adraël zijn eigen dochter, keizerin Assinya, heeft bekampt en gedood, is intussen vijf jaar geleden. Terwijl de Inquisitie bijna ten onder gaat in de chaos die ze moest onderzoeken, keert Assinya terug. Assinya is gereïncarneerd en Adraël kan haar niet aan haar lot overlaten. Het kind, dat zich nog niet bewust is van haar immense kracht, verkeert in groot gevaar. Een machtige orksclan wil haar gebruiken om de wereld-rivier te controleren en zo weer greep te krijgen op Oscitanië. Maar alle overlevende Meester Inquisiteurs zijn al op missie. Daarom vraagt Adraël aan de elf Alwënn om haar vroegere gezel, Zakariël, te overtuigen om weer in dienst te komen en zijn dochter te hulp te schieten.

 

Jeremiah Johnson hoofdstuk 2

Bekijk in de webshop

Het waargebeurde verhaal van Jeremiah Johson, bekend van de film van Sydney Pollack! Jeremiah Johnson heeft de Crowindianen de oorlog verklaart. Bij de indianen heerst er eerst onbegrip en dan consternatie voor het eerst worden hun krijgers opgejaagd als beesten. Na een overleg tussen de stamhoofden worden er 20 van de dapperste krijgers achter Jeremiah aan gestuurd, ze mogen niet terugkeren voor Jeremiah naar de andere wereld is geholpen. Wat volgt is een spannende achtervolging.

 

Boek 4 ( Alexandra David Neel)

Bekijk in de webshop

Slotdeel over het leven van de grootste ontdekkingsreiziger van de 20ste eeuw, Alexandra David-Néel Zelfs na haar dood blijft Alexandra David-Néel geheimen onthullen uit haar wonderbaarlijke leven. Tussen de schatten die de grote ontdekkingsreizigster heeft nagelaten, ontdekt Marie-Madeleine, haar begeleidster en vertrouwelinge, een ongelooflijk kostbaar bronzen Boeddhabeeldje. Het is een geschenk van de maharadja van Sikkim, die indertijd de poorten van Tibet voor haar opende. Voor Marie-Madeleine vangt dan een nieuwe missie aan: de laatste wens van de overledene inwilligen door het onschatbare beeldje naar zijn thuisland terug te brengen.

 

De straatkinderen van Montmartre - hc

Bekijk in de webshop

Een verhaal over vriendschap en over het leven op straat in Montmartre In het hart van Montmartre volgen we vijf arme kinderen, kleine poulbots die de strijd aanbinden met een malafide projectontwikkelaar, een baksteenbons die hen wil verdrijven van hun kikkerkweekvijver. Om hun bron van inkomsten te beschermen, zijn de poulbots tot alles bereid, maar ook de projectontwikkelaar gaat over lijken, zeker als die lijken hem  naast een stevige duit  ook eeuwige roem kunnen opleveren! Een kleurrijk verhaal vol kleurrijke figuren en historische personages van Montmartre, de verzamelplaats voor kunstenaars en bohémiens aan het eind van de 19e eeuw. Maar bovenal een verhaal van vriendschap en verbondenheid.  One shot.  Patrick Prugne is een meester in het schilderen van een sfeer  Francisque Poulbot schilderde Montmartre zoals het was.

 

24 uur te veel 
Plankgas traject

Bekijk in de webshop

Slot van dit tweeluik binnen de Plankgas collectie 1963. Door zijn passie voor de autosport en door zijn talent is Vincent zijn droom aan het waarmaken racepiloot worden. Als automonteur heeft hij veel waardering gekregen van zijn rijke werkgever, graaf Deperey, die alles in het werk stelt om een van de winnende constructeurs te worden bij enduranceraces. Tussen de twee mannen ontstaat een vertrouwensband, die wordt verstoord door Carole, de vriendin van de graaf. Het leven zit, net als een autorace, vol verrassingen, teleurstellingen en drama.

 

Buffalo Bill Yellowstone 
West legends 4 - sc

Bekijk in de webshop

Achter elk verhaal uit het Wilde Westen schuilt een bijzonder individu. Winter 1867. Cody is de beste bizonjager van het Westen en dat bewijst hij nog maar eens door 69 bizons neer te schieten voor de ogen van de verblufte toeschouwers, die de slachting komen bijwonen. Daarop volgen jaren van geluk en de oprichting van het lucratieve Buffalo Bill Wild West Show, maar Cody heeft, tussen twee tournees door, nood aan een adempauze. Ondanks de waarschuwingen gaat hij op jacht in Yellowstone. Opnieuw een van de meest legendarische figuren uit het Wilde Westen, geen mens die Buffalo Bill niet kent. En dat is helemaal het opzet van West Legends. Het scenario is van Fred Duval, die ook meeschrijft aan het scenario van Jeremiah Johnson.

 

Lea 'Saa de rode elf 
Elfen 29 - hc

Bekijk in de webshop

Een eerste kennismaking met de landen van Ogon! Van de rode elfen blijven alleen Lea’saa, Feda’saa en hun twee tweeling nog over. Maar Belthoran, de magiër, vertelt hun een Kulu-legende over de landen van Ogon. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor hun goden, de Zul Kassaï. Zul Kassaï’ betekent trouwens ‘onsterfelijke met rode huid’. Lea’saa trekt naar de landen van Ogon in de hoop dat de rode elfen, dankzij die legende, een nieuwe dynastie zullen kennen.

 

pius xii

Pius XII 1/2

Bekijk in de webshop

Een pontificale reis door de westerse geschiedenis in twee delen Parijs, 12 december 1963. Rachel woont een theatervoorstelling bij, Le Vicaire (De stedehouder), waarin paus Pius XII wordt verweten met geen woord over de Jodenvervolging te hebben gerept. Rachel is twintig, maar een groot deel van haar familie is gedeporteerd, zij wil weten. Maar dan wordt de voorstelling onderbroken door extremisten Heiligschennis! Karikatuur! en zelfs het schrikwekkende ‘Smerige joden!’ weerklinkt Rachel vlucht onthutst de natte straatstenen op en valt. Een vrouw komt haar te hulp. Het is Miriam, dochter van Israel Zolli, de opperrabbijn van Rome die zich heeft bekeerd tot het katholicisme en als doopnaam Eugenio heeft gekozen, als eerbetoon aan de paus. Samen beschrijven ze het parcours van de toekomstige paus, van zijn kindertijd in Rome tot het conclaaf van 1939. Hoe wordt Eugenio Pacelli, die geen paus wilde worden, Pius XII op het moment waarop de mensheid haar duisterste en angstwekkendste periode doormaakt.

 

Tadgar van de zwervers
Dwergen 19 - Hc

Bekijk in de webshop

Tadgar de gewiekste, Lygdr de geheimzinnige, Damn de verleidster, Wal de razende gek en Akab de uitgetreden ouwe priester hebben een ding gemeen geen wet is heilig in hun ogen. Het enige dat telt is hun vrijheid, zeker als die is gekruid met een fikse stapel talions. Dus wanneer deze groep vogelvrijen zich laat beduvelen door een necromagiër, en een leger orks, een witte elfenmagiër en een dwergenkasteel-staat achter zich aan krijgt, besluiten ze te doen wat elke verstandige dwerg in hun plaats zou doen al die trollars de tanden uit hun mond slaan!

 

Vastberaden
Raresnoet 2

Bekijk in de webshop

Zelfs als je bent gemummificeerd kan je grootse dingen bereiken! Het is al even geleden dat de Egyptische prinses Ra’resnoet haar sarcofaag in het museum van Caïro heeft verlaten en naar Engeland is gereisd. Nadat ze is ontsnapt aan haar vijanden, de Joenkels, moet ze nog harder haar best doen en nog intensiever op zoek gaan naar haar moeder de beroemde farao zit nog altijd opgesloten en de tijd dringt! Gelukkig kan Ra’resnoet rekenen op haar nieuwe vrienden, een clan vol fantastische en lichtjes gestoorde wezens die haar steunen in haar zoektocht.

 

 

Het wolfskind  
Legende 1 - Sc

Bekijk in de webshop

Als de hel op deze aarde bestaat, is het vandaar dat ik kom zucht een ridder, uitgeput door het gevecht dat hij zojuist tegen een horde van huurlingen heeft geleid. Negentien jaar eerder in hertogdom van Halsbourg. Op aanraden van Milos Shaggan, adviseur en astroloog, heeft Matthias de Droge zijn broer omver gestoten, zijn familie uitgemoord en de macht genomen. Een pasgeboren kind ontsnapte echter aan deze moordpartij, dankzij zijn opvoedster, die hem in het bos achterlaat. Het kind groeit op, omringd door wolven. Opnieuw uitgegeven nu in sc formaat.

 

Het wolfskind (zwart - wit ) 
Legende 1 - Hc

Bekijk in de webshop

Gelimiteerde verzamelaarseditie in zwart-wit.

 

Sneeuw 
Legende 7 - HC zwart - wit

Bekijk in de webshop

De langverwachte nieuwe cyclus van Legende, de legendarische reeks van Yves Swolfs Terwijl Tristan von Halsburg voor zijn leven vecht in de vikingwinter, wordt zijn hertogdom bestuurd door Humbeline en haar echtgenoot Alexander. Maar er heerst onvrede, zowel tussen de kasteelheren en de boeren als tussen de bandieten van Judith en die van de horde. Bovendien heeft ook Diederik de Ontaarde snode plannen met zijn leger, dat langzaam oprukt.  Dezelfde personages uit de eerste delen, maar een gloednieuw verhaal Ange en Collignon nemen de fakkel over van Yves Swolfs, al minstens 5 delen bevestigd!

 

Sneeuw 
Legende 1 - Hc zwart - wit

Bekijk in de webshop

Gelimiteerde verzamelaarseditie in zwart-wit.

 

leeuwenkop

De man met de leeuwenkop

Bekijk in de webshop

Is geluk een roeping? Die van Hector Bibrowski, geboren in een circus aan het einde van de 19e eeuw met haar over zijn hele gezicht, maakt hem niet gelukkig, maar hij heeft er niet voor gekozen. Net als zijn vader voor hem zal hij Europese steden bezoeken in het gezelschap van degenslikkers, Siamese tweelingen, vrouwen met vier benen en andere freaks van de kermis. Maar iedereen heeft alleen maar oog voor de man met de leeuwenkop die, achter zijn wilde gezicht, gepassioneerd is door literatuur en in staat is om te converseren met de meest ontwikkelde heren. Al snel krijgt hij de kans om zich bij het grootste circus van de Verenigde Staten aan te sluiten. Dat brengt hem naar het moderne New York, waar de wolkenkrabbers en de onevenredige ambities van mannen de boventoon voeren. Zal de man leeuw de koning van de show blijven in een wereld die alle menselijke maat heeft verloren en die het eerste begin van de cinema doormaakt? Xavier Coste maakte in 2022 naam met zijn verstripping van George Orwells 1984.

 

willem van oranje

Willem van Oranje - Het ontstaan van Nederland HC

Bekijk in de webshop

In dit prachtig getekende stripalbum, over het ontstaan van Nederland, ervaar je de enorme opofferingen en het grote doorzettingsvermogen van de man die met recht Vader des Vaderlands genoemd mag worden.

Tegelijkertijd ontdek je het fascinerende verhaal van het ontstaan van ons land. Van steenrijk en machtig naar straatarm en berooid! Bereid om alles en iedereen op te offeren in zijn strijd tegen de Spaanse overheersing en voor de vrijheid van godsdienst. Maar ook vastberaden in zijn ambitie om zijn bezittingen en status terug te krijgen, gaf Willem nooit op! Willem van Oranje, de onvermoeibare strijder, is en blijft voor altijd verbonden aan het ontstaan van Nederland.

 

Willem van Oranje - Het ontstaan van Nederland SC

Bekijk in de webshop

 

 

Sammy integraal 5

Bekijk in de webshop

Saga Uitgaven bundelt alle verhalen van Sammy in een reeks van tien integralen met heel wat bonuspagina’s. Deze integraal bundelt in chronologische volgorde de avonturen die tussen 1982 en 1985 in het weekblad Robbedoes zijn gepubliceerd:

- Baby’s en Blaffers
- Paniek in het Vaticaan
- Lijfwachten in de Ring
- Ma Attaway

 

De grote verte
Ninn 2

Bekijk in de webshop

De perrons van de metro staan vol met opsporingsberichten Ninn is verdwenen! Voor de politie is het nog te vroeg om zich zorgen te maken, maar voor Chad en Ulrika, haar twee beste vrienden, is er geen tijd te verliezen: Ninn is in gevaar! Nadat de jonge tiener haar plan heeft verteld om de ondergrondse tunnels te verkennen, proberen ze daar haar spoor te vinden. Helemaal aan het einde van de zwarte lijn, gezeten op haar tijger die als gids dient, heeft Ninn de Grote Verte bereikt een parallelle wereld die haar alle antwoorden moet geven over haar afkomst. Als het op het eerste gezicht een prachtige wereld lijkt, is het ontvangstcomité veel minder. Stenen reuzen en sombere gedachten willen de plaats beschermen tegen elke indringing.

 

Hollywoodland 1

Bekijk in de webshop

Start van een tweeluik in het jaar dat de Hollywoord letters 100 jaar bestaan Hollywoordland. Voor elke letter een verhaal. Met elke letter een lot. Los Angeles, de stad waar iedereen zijn eigen films maakt. Er gaat niets boven de Stad der Engelen om je vleugels te breken, toch?

 

Een nieuwe wereld
Kilometer null - 3

Bekijk in de webshop

Slot van de trilogie, tegelijk een historisch hoofdstuk als een familiesaga. Mulhouse, 1830. Nicolas Koechlin, de rijkste man van de Elzas, begint aan een waanzinnig project: de aanleg van de grootste internationale spoorlijn van die tijd: Straatsburg-Bazel. In de jaren 1830 stond de trein nog in de kinderschoenen. Nicolas zal deze uitdaging aangaan met moed, overgave, maar ook met sluwheid en bezetenheid. Dit grote spoorwegavontuur zal het lot van de familie Koechlin veranderen, maar ook dat van de hele stad Mulhouse en van een streek, de Elzas, waar iedereen zijn dromen najaagt, maar ook speelt om te overleven in de meedogenloze industriële revolutie van de negentiende eeuw.