Olivier Blunder heeft nog veel te melden stripboekwinkel de Noorman boekenwinkel manga

Olivier Blunder heeft nog veel te melden 

Bekijk in de webshop

Aansluitend aan de uitgave van De nieuwe avonturen van Olivier Blunder, door Fabcaro en Carrère als opvolgers van oorspronkelijke auteur Greg, geeft Arboris de albums uit van de oorspronkelijke reeks die destijds in het Nederlands zijn  overgeslagen omdat het tempo van uitgave in Frankrijk hoger lag dan bij ons. Dat betekent onvervalste vintage avonturen van Olivier Blunder, die nieuw zijn. 

 

Voldongen de noorman stripboekwinkel arnhem boekwinkel stripboeken manga kopen

Voldongen

Bekijk in de webshop

Voldongen 40 Jaar Werk is meer dan een rijk visueel overzicht. Het vervlecht een chronologisch overzicht met een thematische benadering. Zo zien we hoe zijn meer sociaal-realistische en echt Amsterdamse debuut verbonden is met zijn pioniersblik op Hindia Blanda (Nederlands-Indië) en zelfs Blake & Mortimer. Het is een boek over een Amsterdamse jongen uit de rivierenbuurt. 

 

manga winkel arnhem stripboeken de vermoorde onschuld.jpg

De vermoorde onschuld

Bekijk in de webshop

De naam Oradour-sur-Glane staat in het Franse collectieve geheugen gegrift sinds 10 juni 1944, de dag waarop de Duitse divisie Das Reich haar oorlogsmisdaad begaat. Voor het eerst wordt deze tragische zaterdag waarheidsgetrouw verteld in een stripverhaal, het resultaat van een nauwgezette samenwerking op initiatief van en begeleid door twee van de laatste getuigen van de geschiedenis, Robert Hébras en Camille Senon. Moge dit album de les van Oradour hoog uitdragen: 'Dit nooit meer! 10 juni 1944. Op de terugweg naar het Normandische front vernietigde de SS Das Reich-divisie Oradour-sur-Glane, een vredig dorpje in de streek Haute-Vienne, en vermoordde 643 onschuldige burgers. Slechts een handvol van hen slaagde erin te ontsnappen uit het door de nazi’s omsingelde dorp. Onder de overlevenden was de jonge Robert Hébras. Deze oorlogsmisdaad heeft zijn leven voor altijd getekend, net als dat van de andere slachtoffers, hun families en geliefden. In de loop van de jaren is de heer Hébras een getuige van de geschiedenis geworden. In 2013 heeft zijn ontmoeting met de Duitse en Franse president in de ruïnes van het dorp een stempel gedrukt op het collectief geheugen. Als laatste overlevende van deze tragedie hoopt hij dat het verhaal door middel van een strip zal worden verteld, om mensen bewust te maken van de terugkerende dreiging van schadelijke ideologieën, zoals revisionisme. Die voortdurende pedagogie in gedachten gaf Robert Hébras de aanzet tot deze samenwerking, bezield door de meest nauwgezette, historische waarachtigheid. Hij begeleidde het vervolgens welwillend gedurende de hele creatie. Robert stierf in februari 2023, na het halve album gezien te hebben. Achteraan het album vind je een historisch katern van 8 pagina's.

 

Logboek van een thuisblijver

Logboek van een thuisblijver

Bekijk in de webshop

In Logboek van een thuisblijver vinden we een selectie uit de losse hand gemaakte viltstifttekeningen, afkomstig uit René Windigs schetsboeken die hij van 1980 tot 2020 maakte. Tekeningen van vogels, katten, kunstwerken, tekeningen geïnspireerd door uitheemse culturen, door de Amerikaanse stripcultuur, door de stad en door het verlaten duinlandschap. Vanaf de tekentafel neemt Windig ons mee op zijn jarenlange ontdekkingsreizen. Met genegenheid en respect voor de kunstgeschiedenis liet Windig zich inspireren door een breed scala aan kunstenaars: van traditionele Japanse kunst via Frans impressionisme tot aan de Amerikaanse stripcultuur.

 

Evert Kwok Vakantieboek 2024

Evert Kwok Vakantieboek 2024

Bekijk in de webshop

In het Evert Kwok vakantieboek gaat Evert helemaal los. Met zijn bekende gortdroge cartoons, maar ook met stripjes, puzzels, vakantiegrappen en andere ongein. Heerlijk vermaak voor in de hangmat, aan het zwembad, in de achtertuin of op station Hardinxveld-Giessendam!

 

kennedy files de noorman stripboekwinkel boeken

Mythe in de maak
De Kennedy files 4 sc

Bekijk in de webshop

Als ambassadeur Joe Kennedy zich realiseert dat zijn eigen politieke carrière door zijn isolationisme en lafhartige gedrag in Londen voorbij is, richt hij zich op die van zijn zoons. Aanvankelijk zet hij in op de oudste van de twee, Joe Jr. maar die komt, op zoek naar heldenstatus tijdens de Tweede Wereldoorlog, door een tragisch ongeval om het leven. Dan is de beurt aan zijn tweede zoon, Jack. De ambassadeur zet alles op alles om JFK klaar te stomen voor het grote werk: het presidentschap. De eerste stap is om van Jack een oorlogsheld te maken. Daarmee is de mythe in de maak.

 

kennedy files de noorman stripboekwinkel boeken

Mythe in de maak
De Kennedy files 4 hc

Bekijk in de webshop

 Onderstaande 2 titels moeten nog verschijnen.

 

 

dany roze bottel luxe

Dany Roze bottel luxe

Bekijk in de webshop

Deze portfolio is gedrukt in een oplage van 60 exemplaren, genummerd van 01/60 tot 60/60. Elke portfolio bestaat uit 8 genummerde illustraties, waarvan één gesigneerd door Dany

 

western collectie

Western collectie

Bekijk in de webshop

Met De pelsjagers verschijnt in 1963 het eerste album van Frank Sels. Daarmee is het startschot gegeven voor een indrukwekkend oeuvre dat uiteindelijk honderden verhalen zal bevatten. Naast vele avonturen van De Rode Ridder en Karl May voor Studio Vandersteen, tekende Frank Sels in die periode meerdere Western verhalen voor het Het Volk. Via de Duitse Bessy-productie komt Sels in contact met uitgeverij Bastei en al snel verschijnt het eerste verhaal van zijn eigen creatie Zilverpijl. Het succes van de westernstrip is zo groot dat de reeks een eigen magazine krijgt, dat tot 1988 zou blijven verschijnen. Uiteindelijk tekende Sels samen met zijn studiomedewerkers meer dan 700 Zilverpijl-verhalen. Deze eerste bundeling bevat vijf Western verhalen die origineel in Ohee verschenen:


De opgejaagden (nr. 114, 19 juni 1965)
Tom Harlow (nr. 132, 23 oktober 1965)
Kleine Antilope (nr. 154, 26 maart 1966)
Tall Bull (nr. 218, 17 juni 1967, met Lorenzo Wadlin)
Kiowa-Taraki (nr. 258, 23 maart 1968, met Lorenzo Wadlin)