We hebben er maar liefst 80 jaar op moeten wachten :-) maar nu is ie er, de opvolger van de U straal. Als kind al helemaal stuk gelezen. Ook Clifton integraal en scotland zijn o.a. nieuw deze week. Van de Vuurpijl verschijnt er eind mei een LUXE uitgave a € 61,50.  Aangezien de U straal is opgenomen in de rood linnen luxe reeks van Blake en Mortimer, heeft de uitgever besloten om De vuurpijl ook op te nemen in deze serie.  Interesse? Laat het de Noorman dan weten voordat deze titel uitverkocht is.

 

De vuurpijl
voor Blake en Mortimer

Bekijk in de webshop

Tachtig jaar na hun verschijning in het Belgische weekblad Bravo! komen de personages uit De U straal van Edgar P. Jacobs weer tot leven. De wrede Babylos III, keizer van Austradië, beveelt generaal Robioff, de hoogste leider van zijn leger, de Zwarte Eilanden en de kostbare uradiumvoorraad in beslag te nemen. Met dit zeldzame metaal, in combinatie met de U straal, zou het mogelijk moeten zijn een apocalyptisch wapen te maken. Professor Marduk onthult het geheim van dit wapen aan de Grote Raad van Norlandië, de gezworen vijand van Austradië. Maar terwijl de oorlog uitbreekt en de tegenstander probeert om het geheim in handen te krijgen, wordt het gebruik van uradium, de steen van leven en dood, verboden door Puncha Taloc, de god van het vuur en beschermer van de Zwarte Eilanden. Onze Norlandische helden zullen heel wat moeten doen om voor dit angstaanjagende dilemma een oplossing te vinden.

 

De U straal (nieuwe uitgave)
voor Blake en Mortimer

Bekijk in de webshop

In 1943 lanceerde een zekere Edgard Félix Pierre Jacobs in het Belgische weekblad Bravo! een saga met de titel De U straal. Die was bedoeld als opvolger van de avonturen van Flash Gordon, die door de Duitse censuur was verboden. De beruchte kapitein Dagon, lid van de Austradische geheime dienst, infiltreert in een door Norlandië geleide missie naar de Zwarte Eilanden, die tot doel heeft uradium, een mineraal met wonderbaarlijke eigenschappen, in handen te krijgen. De expeditie zal buitengewone avonturen beleven. Het visuele universum en de personages van De U straal kondigen de avonturen van Blake en Mortimer aan, een reeks waaraan de auteur onder het pseudoniem Edgar P. Jacobs in 1946 met Het geheim van de zwaardvis zal beginnen. Deze nieuwe editie van deze klassieker in de negende kunst is ingekleurd door Bruno Tatti, in overeenstemming met Jacobs oorspronkelijke palet. Jacobs waarschuwing heeft niets aan actualiteit ingeboet: de excessen van de wetenschap en de droom van almacht dreigen de mensheid naar haar ondergang te leiden.

 

Clifton Integraal 5

Bekijk in de webshop

Je mag dan nog het toonbeeld van flegma zijn en een goede opleiding Made in Great Britain hebben genoten, je blijft een man van vlees en bloed! Dus voor de mooie ogen en de weelderige haardos van een Schotse journaliste waagt Clifton zich in de omringende landen van zijn geliefde Albion. Later probeert hij in het gezelschap van Sarah van MI5 een raadsel op te lossen: een mysterieus gedicht dat een stervende man hem per telefoon wilde voordragen voordat hij de geest gaf. Tekenaar Bédu neemt in deze integrale de teugels in handen, met vier intriges die baden in een uitgesproken detectivesfeer. Hij brengt ze tot leven met zijn typerende hoekige en dynamische tekeningen.

 

Jim Bridger
Het echte verhaal van de Far West 3 - sc

Bekijk in de webshop

In de voetsporen van de grootste mountain man van het Amerikaanse Westen. In 1822 was Jim Bridger nog geen achttien jaar oud, maar hij wist dat hem een groot avontuur stond te wachten ten westen van Saint Louis, de kosmopolitische handelsstad in Missouri, aan de rand van de frontier van de Amerikaanse pioniers. Hij begon zijn carrière als pelsjager door zich aan te sluiten bij de eerste grote expeditie, die met twee boten en honderd vrijwilligers door de grote vallei van de Missouri trok. Ze waren op zoek naar ‘het bruine goud van de Rockies’: bevervellen. Jim toonde zijn grote moed, kalmte en uithoudingsvermogen en beleefde wilde avonturen in bergachtige streken, waarbij hij moest vertrouwen op zijn overlevingsinstinct en uitzonderlijke richtingsgevoel. Na verloop van tijd werd hij zo bekend dat konvooien pioniers en cavalerie-eenheden elkaar bevochten om zijn diensten. Ze wilden door hem door de vijandige wildernis geleid worden! Jim Bridger is nu een levende legende, dwingt bewondering af en opent de deuren naar een gouden tijdperk waarin pelsjagers, handelaren en natives elk jaar in de weelderige valleien van Wyoming bijeenkwamen om handel te drijven en plezier te maken. Een fascinerende periode in de Amerikaanse geschiedenis waarin de mythe van de mountain men werd geboren.

 

Jim Bridger
Het echte verhaal van de Far West 3 - hc

Bekijk in de webshop

 

 

Vermist
Team Rafale 11 - sc

Bekijk in de webshop

Met de hulp van zijn trouwe vrienden Tank en Dozer, en die van de mooie Rebecca Nadar en een goed getraind commandoteam, gaat Tom op zoek naar de vermiste Boeing door de jungles van het Sultanaat van Dawak, een land dat te veel lijkt te willen verbergen. Wat ze ontdekken zal veel erger zijn dan ze zich hadden voorgesteld... Gevechten in de jungle, rebellen en achtervolgingen in de lucht, het maakt allemaal deel uit van dit hooggespannen vervolg, waarin Tom en zijn vrienden het opnemen tegen onverbiddelijke vijanden. Maar gelukkig vindt hij onderweg bondgenoten die hem helpen de belangrijkste missie van zijn leven te volbrengen: zijn dochter redden van een zekere dood.

 

Vermist
Team Rafale 11 - hc

Bekijk in de webshop

 

 

De meisjes van Medusa

Bekijk in de webshop

De meisjes van Medusa is een coming-age verhaal over een jonge balletdanseres op zoek naar zichzelf en haar seksuele identiteit. In haar zoektocht komt ze terecht in een mysterieuze sekte waar het vrouw zijn volop gevierd wordt. Maar hoe ver is ze bereid te gaan om zichzelf te vinden en haar oude leven op te geven?

 

Biggles integraal 1

Bekijk in de webshop

In 1965 start Willy Vandersteen een vliegeniersstrip op met majoor Bigglesworth in de hoofdrol. Dit personage ontleent hij aan de jeugdboekenreeks van W.E. Johns. Standaard Uitgeverij bundelt alle 21 avonturen nu in lijvige integrales mét een achtergronddossier van David Steenhuyse. Deze integraal bevat volgende verhalen: In het verre oosten, In de jungle, In India, De onbekende piloot, In de Oriënt en in Arabië.

 

Scotland deel 2

Bekijk in de webshop

De voortzetting van de fantastische missies van de Schotse Kathy Austin! Terug in Schotland ontdekt Kathy dat het huis van een tante is afgebrand. Ze probeert de oorzaak van de brand te achterhalen en ontdekt gaandeweg dat de brand in verband staat met andere vreemde gebeurtenissen in de regio. Die zouden wel eens een buitenaards kantje kunnen hebben. De MI6 wordt ingelicht en vraagt haar de aanwezigheid van Russische spionnen in dit desolate landschap te onderzoeken.

 

Sigmund weet wel raad met gevoelens

Bekijk in de webshop

Tegenwoordig kun je je met goed fatsoen niet meer in het openbaar vertonen zonder emoties. De godganse dag wordt ernaar geïnformeerd. Na wat eten we vanavond? is hoe voel je je? En ben je al bij de Noorman geweest? wereldwijd de meest gestelde vraag. Waanzin natuurlijk. Aan dokter Sigmund de ondankbare taak om zijn patiënten te leren hun gezonde verstand weer te gebruiken. Dat gaat niet zonder slag of stoot en roept heftige emoties op. Vooral bij hemzelf. En dan voelt onze therapeut zich heel eenzaam.

 

BFF's 14

Bekijk in de webshop

Een hippe meidenstrip met paginagags over de dagelijkse lotgevallen van tienermeisjes.

 

Regina Obscura
Klaagzang van de verloren gewesten (cyclus 3) 3 - De heksen 3

Bekijk in de webshop

Na zijn nederlaag tegen de heksen, die aangevoerd werden door Sanctus, en de Aguriërs onder leiding van zijn halfbroer Vivien, staat Elgar te popelen om zijn rechtmatige plaats terug te winnen! Hij besluit de nieuwe kampioen van koningin Jamaniel, zijn moeder, uit te schakelen. Maar Blackhead, de demon die zij weer tot leven had gebracht om haar overwinning veilig te stellen, heeft andere plannen met zijn eigen verleden afrekenen. Oriane is van plan haar vader te vinden door het spoor te volgen van de lijken die hij op zijn duistere pad achterlaat.

 

Kevin de kat

Bekijk in de webshop

Een arme zwerfkat zoekt op een winterse dag een onderkomen en denkt beschutting te zullen vinden in het huis van meneer Boma. Dat pakt verkeerd uit, want Boma is niet meteen een grote dierenliefhebber. Bovendien heeft hij een heilige schrik voor katten. Wanneer hij de kat  een kater in zijn huis ontdekt is hij in paniek. Hij roept de hulp in van Pol, Xavier en Maurice, die slechts met veel moeite het beestje naar buiten kunnen jagen. Of dat denken ze toch, want de volgende ochtend is de kat er weer Boma schakelt nu Fernand in om het beest te vangen. Die voert de kat over de rivier, in de hoop dat hij hierdoor de weg naar het huis van Boma niet zal terugvinden. Dat is niet naar de zin van Paulien, die de kater gaat zoeken.

 

Drie donkere tattoos

Bekijk in de webshop

Als er op een dag een tattooshop wordt geopend in Schemermeer heeft deze meteen veel succes. De jeugd is er dol op en laat tattoos plaatsen. De Nachtwacht heeft echter zijn bedenkingen. Vooral als de tattoos tot leven lijken te komen en van de ene op de andere persoon doorgegeven kunnen worden. Als kort daarop de Nachtwachters ook nog eens al hun krachten verliezen, weet Keelin het zeker: hier is duistere magie in het spel. Blijkt dat wie drie tattoos op zijn lichaam heeft zal sterven. Meteen daarop wordt Vlad buiten zijn wil door de magie van de tattoos naar het duistere hart gestuurd. Daar ontdekt hij dat alles in gang werd gezet door Silex, een gevaarlijke demon die wil ontsnappen naar Schemermeer. Hij is van plan het dorp met zijn magische vuur in de as te leggen als wraak voor het feit dat ze hem ooit naar het duistere hart stuurden. Omdat hij Vlad in zijn macht heeft, kan de rest van de Nachtwacht niets tegen Silex beginnen. Tot Keelin ontdekt dat er misschien wel een kans bestaat.