Let op! De saga titels komen as zaterdag 25 februari binnen. De manga en comic titels zijn nog niet bekend voor deze week.

 

Asterix & Obelix in het Middenrijk

Bekijk in de webshop

We volgen de Galliërs naar China. 50 jaar voor Christus wordt de keizerin van China na een staatsgreep van de prins Deng Tsin Qin gevangen gehouden. Haar dochter, de prinses Sass-Yi, weet te ontsnappen en trekt naar Gallië waar ze Asterix en Obelix om hulp vraagt. Mede door middel van hun bovenmenselijke krachten, met dank aan het toverdrankje, pogen ze samen de keizerin te redden. Asterix & Obelix  Het Middenrijk is een rijk geïllustreerd album. Het verhaal is naar de film van Guillaume Canet geschreven door Olivier Gay. 

 

Cyberpunk

Bekijk in de webshop

In een sterrenstelsel, misschien niet echt far, far away, klaart de vlug pratende, snel schietende en zeer verleidelijke premiejager Minxx elke klus, waar dan ook maar wel voor een prijs! Wanneer een van haar routineklussen, het terugvinden van de vermiste popster Kiwi Crema, flink fout loopt, door een verkeerde identificatie en verschillende verdenkingen van moord, wordt Minxx ondergedompeld in een voor haar onbekende wereld en moet ze het opnemen tegen iemand die (of iets anders dat) nog gewelddadiger en dodelijker is dan zijzelf! Dus, beste lezer, laat je niet verleiden door de heldere kleuren van het licht, de kermisattracties, circusvoorstellingen en oogstrelende mechanische gastvrouwen, want je bent nu niet in Las Vegas, maar in een voorstelling waarin Minxx de hoofdattractie is!

 

In de schaduw van de helden

Bekijk in de webshop

In In de schaduw van de helden keert David Sala terug naar zijn jeugd en meer specifiek naar de oorlogsverhalen van zijn twee grootvaders. Het op zeer groot formaat uitgevoerde album is in de eerste plaats een visuele schok, met zeer felle, soms bijna psychedelische kleuren. Het album verhaalt de kindertijd van een kleine jongen in de jaren 70, die met zijn broer de woensdagen bij hun grootouders doorbracht. Mensen getekend door de geschiedenis, niet alleen door de Tweede Wereldoorlog, maar ook door het Franco-regime. Sala weet de traumatische verhalen en herinneringen van deze twee mannen die elk hun oorlog hebben meegemaakt briljant in beeld te brengen in een boek dat zowel qua vorm als qua inhoud niet alleen nostalgisch maar zeker ook uitermate ontroerend is. 

 

Het nut van bud

Bekijk in de webshop

Weet wel het nut van de Noorman.

 

Mijntje uit de kast

Bekijk in de webshop

Stripmaakster Margreet de Heer en haar man Yiri maakten al eerder Filosofie in Beeld, Religie in Beeld en Wetenschappen in Beeld  stripboeken die geprezen werden om de manier waarop zij heldere, feitelijke informatie vermengen met een originele persoonlijke aanpak.

 

De meesters van Lime
De vier van Bakerstreet 7 - hc

Bekijk in de webshop

1894. De spanning stijgt rond de Londense dokken. Aan de ene kant heb je de zwijgplicht van Oom Wang en zijn handlangers, die met ijzeren hand heersen over Chinatown. Aan de andere het blinde geweld van de Mad Dogs, cockneyboeven die hebben gezworen hun baas te wreken nadat hij op mysterieuze wijze is vermoord. Billy, Charlie, Black Tom en hun trouwe kat, Watson, krijgen van Sherlock Holmes de opdracht om deze explosieve situatie van nabij in het oog te houden. Ze belanden zo tussen hamer en aambeeld.

 

De piraat van de Baltische zee

Bekijk in de webshop

Om haar titel als walkure te verdienen, een vrije vrouw die vecht tegen de discriminerende Norglaw, moet Alwilda ook een storm trotseren, een rustig toevluchtsoord vinden om haar eigen kolonie te stichten, en leren overleven ondanks het verraad van Erika de-Gestoorde! Vervolg van de historische trilogie. Het laatste deel verschijnt in maart.

 

Onze vader

Bekijk in de webshop

Terwijl de strijd om de kroon van Frankrijk zijn hoogtepunt bereikt met de gedurfde oorlogsmanœuvres van Lodewijk van Orléans en de niet minder roekeloze tegenmaatregelen van de regentes Anna van Beaujeu, voltooit Peter van Armagnac zijn wraak. De moordenaars van zijn vader moeten boeten, hij zal geen genade tonen. Bloed, tranen en verraad, de tijden zijn hard voor de pure en simpele zielen. Johanna de Gebochelde en Quasimodo kunnen de waanzin van de mens alleen maar ervaren en betreuren. Slot van het tweeluik dat een ander licht werpt op de bultenaar uit het beroemde verhaal van Victor Hugo én op een stukje Franse koninklijke geschiedenis.

 

Kilometer Nul

Bekijk in de webshop

Nicolas Kœchlin, de rijkste man van de Elzas, begint aan een waanzinnig project: de aanleg van de grootste internationale treinlijn van die tijd: Straatsburg-Bazel.In de jaren 1830 stond de trein nog in de kinderschoenen. Nicolas zal deze uitdaging aangaan met moed, vrijgevigheid, maar ook sluwheid en waanzin. Dit grote spoorwegavontuur zal het lot van de familie Kœchlin veranderen, maar ook dat van de hele stad Mulhouse en van een regio, de Elzas.Start van een op waar gebeurde feiten gebaseerde trilogie. De delen 2 en 3 verschijnen in maart en april.

 

Royal Flosh

Bekijk in de webshop

Gagstrip over het dagelijkse leven van de Belgische koninklijke familie

 

Rollerklooster

Bekijk in de webshop

In 1976 bedachten Peer Coolen en Uco Egmond voor het stripblad Eppo de komische reeks De Leukebroeders, over kloostermonniken die het goedverkopende Grappistenbier brouwen. Oberon publiceerde in 1980 en 1981 twee albums. In 1994 volgde een uitgave van Big Balloon in de collectie De Blauwe Stripreeks en in 2002-2004 gaf Klein Book Services Erica in de collectie Strip Reeks nog eens drie albums uit, waarvan de eerste twee heruitgaven zijn van de Oberon-albums.