Max Friedman integraal de noorman stripboeken

Max Friedman integraal 1

Bekijk in de webshop

Start van de integrale reeks van de spionagethriller. Met een rijkelijk geïllustreerd dossier. Hongaarse rapsodie en De poort van de Oriënt vertellen het verhaal van Max Fridman, een voormalig agent van de Franse inlichtingendienst. In 1938 raakt Max verstrikt in een web van ongeloof en leugens. Door zijn verleden als spion wordt hij reddeloos meegesleurd in een duistere zaak, waarvan hij niets weet en die hem niet aangaat. Maximilien David Fridman is een personage waarmee zijn schepper, Vittorio Giardino, zijn lezers meevoert naar steden als Boedapest of Istanboel om ze te boeien met verhalen die zich afspelen in een Europa op de rand van de tweede wereldoorlog. Deze eerste integrale telt 216 pagina's met maar liefst 59 dossierpagina's. De meeste daarvan zijn schetsen, ontwerptekeningen, illustraties, reproducties van de originelen van verschillende covers. 

 

Rattekopje integraal 1

Rattekopje integraal 1

Bekijk in de webshop

Walthéry creëerde Rattekopje, met komische stripverhalen over zichzelf als jonge snaak, voor het weekblad Robbedoes in 1975. Doorheen de jaren kwamen er gags en korte verhalen bij, die meestal in speciale nummers te lezen waren. Pas in 1989 kwam het tot een eerste album bij Marsu Productions aan wie Walthéry toen ook de uitgeefrechten van Natasja had verkocht. Een tweede album volgde in 1992, met Jean-François De Marchin als assistent-tekenaar en Serdu als scenarist. Voor deel 3 in 1994 tekende hij enkel de cover. De tekeningen werden verzorgd door Mittéï en de scenario's door Michel Dusart, die voor Walthéry deel 17 van Natasja heeft geschreven. Dat album was wel aangekondigd in het Nederlands, maar het is nooit verschenen. Mittéï is ook de tekenaar van deel 4, 5 en 6 die tussen 1996 en 1998 verschenen, ook in het Nederlands. De eerste integrale van Rattekopje bevat de eerste drie delen, dus ook het voorheen nooit in het Nederlands verschenen deel 3. Er staat een dossier in van 14 rijkelijk geïllustreerde pagina's en 150 strippagina's waaronder 44 andere strippagina's die nooit eerder in album zijn verschenen. Deze eerste integraal bevat de volgende verhalen:

1. Rattekopje
2. Rad van tong
3. En vacances

 

san fransicco stripboekwinnkel boekenwinkel strips arnhem

De drie Judiths
San Francisco 1

Bekijk in de webshop

Fictief verhaal met historische feiten. Een spannend misdaadverhaal tegen de achtergrond van de aardbeving van 1906. 17 april 1906, de avond valt in San Francisco. En zoals elke avond komt het kamermeisje naar haar werk in het majestueuze Palace Hotel. Ze heeft de opdracht gekregen om te zorgen voor de ster van de dag: Enrico Caruso, de beroemde Italiaanse tenor die op dat moment optreedt op het podium van het Grand Theatre Central. Terwijl ze controleert of de kamer in orde is, ontdekt ze een pakketje dat ze niet had mogen zien en dat haar in handen doet belanden van de ergste criminele clans van de stad, die er alles voor overhebben om het terug te krijgen.

 

lucht stripboekwinkel stripboekhandel de noorman manga marvel

Onder een minder grijze hemel
Lucht

Bekijk in de webshop

Sinds meteorieten zijn neergestort in de permafrost, waarbij bacteriën vrijkwamen die de lucht verstikkend maakten, heeft de bevolking zich om te overleven moeten uitrusten met maskers. De regering, die de luchtdistributie beheert, is begonnen met de bouw van luchtvaartuigen die de schadelijke deeltjes opzuigen en de atmosfeer weer inadembaar maken. Maar een mysterieuze terroristische groepering saboteert de schepen systematisch. Troy Denen, een lid van het Centraal Comité, krijgt de opdracht te infiltreren in het rebellennetwerk om uit te vissen wie achter het complot zit.

 

iruene de noorman stripboeken boekwinkel manga

Iruene

Bekijk in de webshop

Nieuwe samenwerking tussen Vlaming Griffo en Rodolphe na hun Dickens & Dickens en Het orakel van de maan. Alex is een jonge Parijse reclameman. Hij is een regelmatige gast op trendy feestjes en heel erg mee met zijn tijd. Maar al maanden loopt zijn leven uit de hand. Als hij in slaap valt, heeft hij vreselijke nachtmerries waarin hij een jonge krijger van het Guanche volk is ten tijde van de invasie van de Spaanse conquistadores. Zijn volk rekent op hem, maar kan hij het verleden veranderen? In zijn dromen wordt hij achtervolgd door een demon over een landschap van zee en bergen. Hij raakt steeds meer geïsoleerd, kan niet meer werken of aan iets anders denken dan deze pijnlijke visioenen. Hij staat op de rand van de waanzin en geen enkele dokter lijkt hem te kunnen helpen. Door zijn dromen te analyseren, slaagt hij erin de geografische locatie van zijn nachtmerries te achterhalen La Palma, een vulkanisch eiland op de Canarische Eilanden.

 

Robert en Bertrand Luxe integraal 13

Robert en Bertrand Luxe integraal 13

Bekijk in de webshop

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt voor het eerst alle 98 verhalen nu in lijvige integrales in kleur mét een achtergronddossier. Deze integraal bevat volgende verhalen: De scharlaken dood, De klauw van de mol, De plaggenstekers, Palingoproer, Het laaiend vuur en Leer om leer.

 

suske en wiske rammelde rally de noorman stripboeken boekwinkel

De rammelende rally

Bekijk in de webshop

Ook in 2024 verschijnen weer tien albums in de reeks Suske en Wiske in het kort. Daarin worden korte verhalen gebundeld die Studio Vandersteen doorheen de decennia voor publicitaire doeleinden, instanties, organisaties of voor familiestripboeken maakte. Een aantal van die titels zijn talloze keren herdrukt in andere albums, sommige verhalen zijn integendeel slechts eenmaal gepubliceerd. In Suske en Wiske in het kort komen ze allemaal bij elkaar.

 

suske en wiske tegen de zzz stripboeken boekenwinkel arnhem

Tegen de ZZZ

Bekijk in de webshop

 

 

meteomachie suske en wiske boeken manga arnhem

De meteomachine

Bekijk in de webshop