Onderstaande titels komen zaterdag 26 januari binnen.

 

Bravados de noorman stripboekwinkel

Bravados 1

Bekijk in de webshop

Gloednieuw westernverhaal door Claus D. Scholz, de vorige tekenaar van De Rode Ridder. Het album verschijnt in zowel softcover als hardcover met telkens een andere inkleuring van de cover. Het verhaal zelf is in zwart wit. Bij de hardcover hoort een gesigneerde prent. Na het verhaal zijn enkele gags van een ouder westernproject van Claus gebundeld. In de jaren 1970 vormde de in Duitsland geboren Claus D. Scholz een team met de Vlaamse striptekenaar Frank Sels voor de western Zilverpijl. Voor de Duitse markt maakten ze samen in zeven jaar tijd 194 verhalen. Voor het weekblad Kuifje tekende Claus in 1979 enkele korte verhalen en illustraties voor stripreeksen als Vlammende Speer, Lasso en Chick Bill. Begin jaren 1980 was hij voor Studio Vandersteen actief om een dertigtal Bessy verhalen te schetsen en te inkten en zeven verhalen van Karl May te bewerken. Voor het weekblad Robbedoes creëerde hij de kortstondige actiereeks James Leigh. Van 1986 tot 2006 was Claus de assistent van Hec Leemans voor de historische reeks Bakelandt over de Vlaamse vrijheidsstrijder. Hij volgde Karel Biddeloo in 2005 op als tekenaar van De Rode Ridder die hij tot 2016 tekende en waarvoor hij ook meerdere verhalen schreef. Met Bravados keert hij terug naar zijn grootste liefde het westerngenre.

 

Bravados 1 de noorman stipboeken

Bravados 1 - hc

Bekijk in de webshop

De hardcover is een gelimiteerde uitgave met ex libris.

 

pin up de noorman stripboekwinkel

Pin-Up (Noir Dessin)

Bekijk in de webshop

Op de 96 kleurenpagina's van dit album worden meer dan 300 pin-ups gepresenteerd in verschillende situaties: verpleegsters, sportvrouwen, danseressen, burgervrouwen, vrouwen van de wereld, prinsessen. Pin-up van François Walthéry is een verbazingwekkend boek dat een ander facet onthult van deze sympathieke striptekenaar, de schepper van Natasja, De Ouwe Blauwe, Tchantchès en Pipo.

 

luxe titels de noorman stripboekwinkel manga arnhem

Robert en bertrand integraal LUXE 12

Bekijk in de webshop

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt de eerste 65 verhalen nu in lijvige integrales in kleur mét een achtergronddossier.

 

in de huid van een ander

Kop of munt
In de huid van een ander

Bekijk in de webshop

Misdaadthriller in het oude Hollywood. Het slot van het tweeluik verschijnt in februari. Geschreven door Serge Le Tendre, de scenarist van Op zoek naar de Tijdvogel. Gaël Séjourné is dan weer de tekenaar van Lance Crow Dog, De lokroep van de roots, Tatanka en albums in de conceptreeksen Man van het jaar en Uur U. New York, 1940. Ross en Harvey zijn twee muzikanten die ervan dromen beroemd te worden op Broadway. Maar de oorlog breekt uit en Harvey gaat vechten in Europa. Wanneer hij terugkeert, totaal verminkt door zijn verwondingen, ontdekt hij de triomf van zijn vriend met hun musical, waarvan Ross het enige auteurschap heeft opgeëist. Een chirurg die gespecialiseerd is in huidtransplantaties en met wie Harvey heeft gevochten, vraagt Harvey zijn proefkonijn te zijn. Hij geeft Harvey een nieuw gezicht dat het instrument van zijn wraak zou kunnen worden.

 

sammy integraal stripboeken boekwinkel arnhem manga

Sammy integraal 7

Bekijk in de webshop

Saga Uitgaven bundelt alle verhalen van Sammy in een reeks van tien integralen met heel wat bonuspagina’s. Deze integraal bundelt in chronologische volgorde de avonturen die tussen 1989 en 1991 in het weekblad Robbedoes zijn gepubliceerd:

- De mandarijn
- Crash in Wall Street
- Een hondenbaantje
- Sigaretten en whisky

Vier komische avonturen met meer dan 70 bonuspagina’s over Berck, Cauvin en Sammy.

 

messalina de noorman stripboekwinkel

De tempel van Priapus

Bekijk in de webshop

Jean-Yves Mittons erotische stripreeks Messalina, over de historische keizerin-hoer uit het oude Rome, verscheen tussen 2011 en 2016 in zes delen in het Frans in zwart-wit. Saga Uitgaven geeft de complete reeks in 2024 uit in een beperkte oplage van 500 exemplaren per deel. 

 

macht de onschuldigen de noorman boekwinkel

De kinderen van Jessica 2

Bekijk in de webshop

Vervolg van de thriller. De inhoud blijft verrassend actueel op het Amerikaanse en internationale politieke toneel. De sociale hervorming van Jessica Ruppert werd niet unaniem goedgekeurd in internationale financiële kringen en de grote banken dwongen president MacArthur om het beleid van zijn staatssecretaris niet langer te steunen. In de straten van New York en in het hele land is het sociale klimaat gespannen en de situatie wordt meer dan explosief.

 

andere kant striboekwinkel strips manga kopen arnhem

De andere kant van de muur

Bekijk in de webshop

1961. Conrad verdient zijn brood met het smokkelen van goederen door Europa, ondanks het IJzeren Gordijn. Julius is een smokkelaar die vaak heen en weer reist tussen Oost en west Berlijn. Ludwig verliet het Oosten op de eerste dag nadat de muur was gebouwd daarna kwam hij terug en vertrok hij weer. Ook Hanna reist naar believen van Oost naar West, met steeds gewaagdere vermommingen en valse papieren. Terwijl de autoriteiten de verdediging van de muur opvoeren, worden de vier eenzame muuroverlopers samengebracht voor een zeer specifieke missie: het organiseren van een grootschalige ontsnapping voor de inwoners van Oost-Berlijn. Van dezelfde auteurs verscheen het complete tweeluik Vijanden. Tristian Josse en Kid Toussaint (40 olifanten).