Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans

CoverSerie
Archie de man van staal 5

Serie: De archie storyDe archie story

archie_de_man_van_staal_5
€ 31,95

Specificaties

Serie: De archie storyDe archie story
005
Nederlands
Hardcover
22 november 2022
447
StripsBoumaar

Omschrijving

De Brit Edward George Cowan ging na zijn middelbare schoolopleiding als laboratoriumassistent aan het werk. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog had hij een baan bij de Royal Air Force, maar omdat hij overgeplaatst werd, belandde hij bij de grondtroepen waar hij koerier werd. In deze functie had hij zoveel tijd voor zichzelf dat hij verwoed begon te lezen waarbij strips, comics, de boventoon voerden omdat die ruim voorhanden waren in The Army. Toen de oorlog voorbij was, besloot hij de kost te gaan verdienen met schrijven. Voor "Lion", een stripweekblad voor jongens, dat opgezet werd door de Fleetway Press (periode 23 februari 1952-18 mei 1974), zou hij zijn meest succesvolle stripscenario's schrijven. Het blad verscheen om de concurrentie aan te gaan met het stripweekblad voor jongens Eagle, een uitgave van de Hulton Press, die van 1950 tot 1969 zou verschijnen. Al in het allereerste nummer van Lion in 1952 verscheen daarin The Jungle Robot, de strip die vanaf 1957 als Robot Archie door het leven zou gaan. Jarenlang was deze strip, die gepubliceerd zou worden tot en met het jaar waarin het doek viel over Lion, 1974, in Groot-Brittannië erg geliefd. De tekenaar was vanaf het begin Ted Kearon. Toen de verhalen van Ted, Ken en Archie in vertaling uitkwamen in het Nederlands (boek één verscheen bij De Spaarnestad in 1962) als Archie de Man van Staal, kenden deze verhalen daar eveneens succes!  De album bevat de volgende verhalen:

- The Island of 1.000 Secrets
- In No-man's Land
- Archie versus the Sludge
- Return of the Sludge

Meer uit deze serie

Archie de man van staal 6 De archie storyDe archie story
006
Hardcover
€ 31,95
+
In winkelwagen
Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH  Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending zo snel mogelijk Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden