Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans
Cover
Serie

Een piloot uit Alabama SC

Serie: Liberty BessieLiberty Bessie

liberty-bessie-1-scaled-324x405
€ 9,95

Specificaties

Serie: Liberty BessieLiberty Bessie
001
Nederlands
Softcover
8 juli 2020
9789492621689
StripsMicrobe

Omschrijving

De vader (piloot) van Bessie beslist om een collega te vervangen tijdens missie en keert niet meer terug… Zijn vriend die hij verving beslist om verder voor Bessie te zorgen. Hij leert haar vliegen en daarna gaat Bessy op zoek naar het mysterie waarom haar vader mysterieus om het leven kwam. Bessie dankt haar naam aan Bessie Coleman, de eerste zwarte pilote lang voor WO II. Tuskegee Airman, zijn zwarte piloten die gevormd werden in Tuskegee (Alabama) en die de Amerikaanse bommenwerpers moesten beschermen tegen Duitse aanvallen. Ze werden ook de Red Tails genoemd omdat hun staart van hun vliegtuig rood werd geverfd. Ze werden heel lang gediscrimineerd en bewust genegeerd omwille van de rassenproblematiek die er heerste in die tijd. Pas onlangs in 2009 werden hun daden officieel erkend door Obama.

Ook in de strip komt deze problematiek duidelijk naar voor en willen de auteurs ook duidelijk die mensen in de kijker stellen die achter deze mensen stonden die tot helden werden uitgeroepen en zonder wie ze nooit die status hadden kunnen bekomen.

Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending binnen 5 werkdagen Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden