HOKA HEY LITTLE RED BIRD

Little red bird
Hoka Hey 2

Bekijk in de webshop

Georges, de jonge Lakota, is samen met Sully, Little Knife en No Moon, op zoek naar de moordenaar van Little Knifes moeder. De bende wordt achternagezeten door een premiejager en op the Plains ondervinden ze aan den lijve hoe respectloos blanken in de Far West omgaan met mens en dier. Georges beseft steeds meer dat hij een Lakota is, maar tegelijk droomt hij nog steeds van een toekomst als dokter is hij, diep vanbinnen, Georges, of Little Red Bird?

 

Matteo zesde periode

Matteo zesde periode (2 september 1939 - 3 juni 1940)

Bekijk in de webshop

In 1936 tot 1939 tijdens de Spaanse burgeroorlog vestigd Mattéo zich in het huis van Don Figueras in Alcetrië. Ondanks Don Figueras’ sterke karakter en nationalistische overtuigingen begint Mattéo de discussies die hij met hem voert te waarderen. Het is Don Figueras die een vreemde deal zal voorstellen: om Amélie, gevangene in handen van de Francoïsten, te ruilen voor de pastoor. Beetje bij beetje begint een dialoog, verrassend, onwaarschijnlijk, en die leidt tot een openbaring die Mattéo in de verste verte niet verwachtte.

 

KERSTVERTELLING  stripboek winkel de noorman arnhem

een kerstvertelling

Bekijk in de webshop

Een nieuwe stripbewerking van Charles Dickens beroemde klassieke kerstverhaal A Christmas Carol. Ebenezer Scrooge is een hebzuchtige, egoïstische en verzuurde man. Hij haat het kerstfeest en alles waar het voor staat. Op een kerstavond, wanneer hij  zoals gewoonlijk weer heel onaardig is geweest, komt de geest van zijn vroegere vennoot, Marley, hem waarschuwen: als hij zijn gedrag niet snel verandert, zal ook hij tot in de eeuwigheid ronddolen. Drie geesten, drie kerstfeesten, drie kansen om een beter mens te worden.

 

de schakel

De schakel

Bekijk in de webshop

Tweede van drie geplande thrillers naar de romans van Franck Thilliez en zijn rechercheurs Lucie Hennebelle en Franck Sharko. Van het vorige album, Het Weeshuis, wordt een zesdelige tv reeks voorbereid. Wat is het verband tussen elf linkshandige psychopaten en een cro magnonmens? Terwijl Lucie Henebelle moeizaam herstelt van de brutale moord op haar twee dochters, moet ex commissaris Sharko zich noodgedwongen bezighouden met tweederangsonderzoeken. De ontdekking van het lichaam van een jonge wetenschapster, die is doodgeslagen door een grote aap, gooit de situatie helemaal om. De twee agenten zijn weer verenigd en gaan samen op zoek naar de oorsprong van het geweld, daar waar het menselijke genoom zijn toekomst bepaalt bij de uitsterving

 

DWERGEN HC - D21 ULROG VAN DE SMIDSE

Ulrog van de smidse
Dwergen 21 hc

Bekijk in de webshop

Wanneer Ulrog, de oudste zoon van Redwin, weigert te werken voor de grootmeester van de Smidse, wordt hij beschuldigd van verraad. Als hij het er levend van af wil brengen, moet hij een plek veroveren in de raad van de orde van de Smidse en aan iedereen bewijzen dat hij de beste smid van Arran is. Om daarin te slagen, moet hij op zoek naar een behaarde die de kracht van zijn runen aankan. Hij moet op zoek naar Jorun, zijn jongere broer.

 

ELFEN HC - D30 DE SCHITTERING VAN HET DUISTER

De schittering in het duister
Elfen 30 hc

Bekijk in de webshop

Gaw’yn is op zoek naar de saffieren dagge waarmee hij zich hoopt te verlossen van zijn duistere zijde. In het gezelschap van twee jonge, zwarte elfen speurt hij op de ijsvlaktes in het hoge noorden naar de mythische stad Skögsta. Maar in de buurt van een vreemd, seizoensgebonden kamp, kruist hij het pad van een oeroud roofdier, dat een geheim over de diepste aard van de elfen in zich meedraagt.

 

ASPIS SC - D08 DE LAATSTE DOET HET LICHT UIT

De laatste doet het licht uit
Aspis 8 hc

Bekijk in de webshop

In dit nieuwe onderzoek duiken we regelrecht de familiegeschiedenis van Flora in, want wat weet je eigenlijk echt van je familie? Je spreekt met elkaar af, je eet samen en viert feest, maar de diepste geheimen komen maar heel traag aan de oppervlakte. Flora Vernet beseft dat haar instinct voor het bovennatuurlijke is ontstaan in de schoot van haar familie. Dus wanneer haar rijke tante bij haar aanklopt, voelt Flora aan haar dikke teen dat het weleens kan gaan spoken.

 

KAROLUS MAGNUS SC - D02 BRUNHILDES VERRAAD

Brunhildes verraad
Karolus Magnus 2 sc

Bekijk in de webshop

Nieuwe historische reeks over de grootste Frankische koning, Karel de Grote. Karolus Magnus, die we vandaag kennen als Karel de Grote, is de oudste zoon van de eerste koning van de Karolingische dynastie: Pepijn de Korte. Om zijn koninkrijk uit te breiden, moet hij de strijd aanbinden met zijn buurlanden. Zo groeit hij stilaan uit tot Keizer van het Westen, naar het voorbeeld van de keizers van het antieke Rome. Hij neemt het daarbij op tegen andere volkeren, prinsdommen en rijken. In dit eerste deel stelt Soleiman, de gouverneur van Zaragoza, aan Karolus voor om de Pyreneeën over te trekken en zijn grens naar de andere kant van de bergketen te verleggen. Artza d’Ossau, de Wasconische gijzelaar, wordt als pion ingezet om de Wasconiërs aan de kant van Karel de Grote te scharen. Wat volgt is een episode in de geschiedenis die leidt tot de noodlottige slag bij Roncevaux, maar daar zijn we nog lang niet!

 

KATTEN HC - D02 DE KATTENKEIZERIN

De katten 2 De kattenkeizerin

Bekijk in de webshop

Trilogie gebaseerd op de succesvolle romancyclus van Bernard Werber. In Montmartre wonen twee buitengewone katten. Bastet, de vertelster, wil beter leren communiceren en de mens leren begrijpen. Pythagoras, een proefdier, kan verbinding maken met het internet dankzij een USB-aansluiting die bovenaan in zijn schedel is ingeplant. Die twee ontmoeten elkaar en stellen vast dat de mensenwereld op instorten staat. De katten zullen de mensheid moeten redden en zorgen dat de angstwekkende Cambyses met zijn ratten de wereld niet verovert. Wie grijpt de macht en vrijwaart de kennis van de mens na de oorlog en de epidemie de katten of de ratten?

 

ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS HC ALEXANDER DE GROTE

Alexander de grote
Zij schreven geschiedenis 18  hc

Bekijk in de webshop

300 voor Christus, Memphis. In de schaduw van het majestueuze beeld van Alexander de Grote mijmeren een hopliet en een schrijver, twee oude vrienden, over de roemrijke veldtochten die ze hebben meegemaakt, onder aanvoering van de keizer. Alexander III van Macedonia, beter bekend als Alexander de Grote, was een geboren veroveraar, een geniale strateeg, een koning met goddelijke allures. Geen gebrek aan superlatieven om de man te beschrijven die een klein koninkrijk in het noorden van Griekenland omvormde tot het grootste rijk aller tijden. Een grenzeloze ambitie die gekenmerkt wordt door het verlangen om de Griekse en Perzische wereld te verenigen. Een vergeefs streven, want zoals alle uitzonderlijke mensen werd Alexander de Grote zowel bewonderd als gevreesd. Wat gaat er dus precies schuil achter zijn legende?

 

BLOEDKONINGINNEN ROXELANA

De Vreugdevolle
Bloedkoninginnen 25

Bekijk in de webshop

Turkije, XVIe eeuw. Het Ottomaanse Rijk is één van de machtigste rijken ter wereld, en iedereen is bang voor Süleyman de Magnifieke. In Istanboel, in het hart van het Topkapipaleis, ritselen de zijden gewaden van de haremvrouwen die zijn uitgekozen om de verlangens van de padisjah te bevredigen. Een van hen is Roxelana, een Oekraïense slavin met een stralende lach en een duizelingwekkende ambitie. Zij grijpt de kansen die ze in de harem krijgt om zich een weg te banen naar de top. Verborgen achter muren, gordijnen en sluiers scherpt deze mooie, ambitieuze jongedame haar charmes en intelligentie aan. Zij gooit alles in de strijd om haar doel te bereiken: het hart van de sultan veroveren.

 

MANDARIJNTJE

Week om week
Mandarijntje 

Bekijk in de webshop

Mandarijntje bestaat uit korte verhalen die soms grappig, soms ontroerend en altijd herkenbaar en ontwapenend zijn. Het zijn niet de ouders die de kinderen maken. Het is net omgekeerd. Voor Amanda ging alles goed. Ze had een normaal leven, met hoogtes en laagtes. En toen zijn haar ouders gescheiden. Ze moest op zoek naar een nieuw evenwicht. Een week met mama, in de stad, gaan shoppen en een stadsleven leiden, en een week met papa, op het platteland, genieten van de natuur. Natuurlijk doet zowel papa als mama z’n best om de beste ouder te zijn, maar tegelijk weet Amanda Mandarijntje voor haar beste vrienden even niet meer wie ze is.

 

LEGENDE SC - D04 DE DROMENMEESTER

De dromenmeester
Legende 4 sc

Bekijk in de webshop

Ingenomen door wroeging verzet hertog Mathias zich tegen het huwelijk van zijn nichtje Ombeline met Eol, de zoon van Shaggan. Maar door Shaggan’s plannen tegen te werken, ondertekent de hertog zijn eigen doodvonnis. De Dromenmeester zal z’n gruwelijke lot voltrekken. Op z’n sterfbed doet de hertog echter nog enkele bezwaarlijke onthullingen.

 

GEHEIM VAN DE WITTE WOLVIN (DE) SC - D02 SAÎ MINA

Sai Min

Bekijk in de webshop

Op het eiland Gaelia wordt het leven geleid door de Druïden, die beschikken over voorvaderlijke natuurkracht, en door de Opperkoning, een christen en een machtige monarch. Maar het evenwicht in het koninkrijk wordt bedreigd door een afvallige zwarte heer, die de raad der Druïden wil vernietigen en de macht grijpen.